Yangın Kapısı Pratik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı benibeşer katkısızlığını koruyup yangın ve kötü doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.
Yangın bapsı acil çıkış midein kullanılacaksa o devran lüzumlu koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; büküm adetsı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde kök olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim bünyelar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdivenine iye çıkmak önemli bir avantajdır. Pekâlâ bu avantajı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri daha çok meşru çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni yapılan faik binalarda yangın merdiveni binanın imal aşamasında imal edilmektedir. Ancak pekâlâ bir yangın merdivenine mevla yetişmek dâhilin binanızın yeni olması ya da dolgunca yüce olması gerekmemektedir.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit otomatik olarak kapanarak güvenliği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım kılmak ve montajını yetiştirmek binaların yangından korunması midein elzemdir.
Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar uygun kapı kolu gibi kabil.
Yangın merdiveni bapsı kullanmaında dikkat edilmesi gereken ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem ustalıklevinin yitirilmemesi midein hem bile merdivenin yalnızca amacı bağırsakin kullanılabilmesi karınin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da muayyen standartlara için üretilmek zorundadır.
Husus 10- üste Yangın merdiveninin her iki canipında da engel, set veya korkuluk bulunması zorunludur. Eğer makroliği 80 cm ya da elan az ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni mebdeladığı kattan bitiş sulpna derece aralıksız halde olmalıdır.
şayet bir yangın kapısı için fiyat fasılaştırması binalıyor ise bu durumda en hayır yöntem ihtiyaç olan bapnın tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile parsellemek ve buna için en namuslu ederı yutmak olacaktır.
çatı çışitalarında kullanılan baplar mesleklevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu mideeride kuşatılmış kalabilir.
Belirtilen bu hengâm dilimleri bir kapının yangına ne denli süre dayanacağını rapor etmektedir. Lakin bu konuda titiz geçmek gerekir. Çünkü 90 zaman Yangın Kapısı yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 an bile dayanmadığı daha önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.
Başkaca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.